Aït Bougmez, the Happy Valley

We zullen je een geheim verklappen, over een prachtige vallei nog vrijwel onontdekt door grote stromen toeristen. Deze vallei ligt midden in de Hoge Atlas, op zo’n 2000 m hoogte en is nog vrijwel onaangetast. Het is een groene vallei, met een sprookjesachtig landschap van groene velden met uitzicht op de besneeuwde toppen één van Marokko ‘s hoogste bergen, Jebel M’goun, in de Hoge Atlas.

Aït Bougmez, The Happy Valley

In deze vallei liggen verspreid kleine lemen dorpjes waar men nog grotendeels leeft zoals ze hier al eeuwen leefden. De lemen huisjes en karakteristieke bewoners dragen bij aan de onaangetaste sfeer die hier hangt. De vallei wordt ook wel de Geluksvallei (The Happy Valley) genoemd: we hebben het over Aït Bougmez.

Aït Bougmez2

Avontuurlijke reis

De vallei is moeilijk te bereiken. Tot voor kort was ze jaarlijks zelfs maanden achtereen niet bereikbaar vanwege de sneeuw en het is nog niet lang geleden dat er daadwerkelijk een verharde weg naar toe is gelegd. Nog steeds is het een avontuurlijke tocht om naar toe te gaan, maar het is zeker is de moeite waard.

Aït Bougmez (3)

 

De vallei ligt op zo’n 200 km van Marrakech, maar houdt wel rekening met flink wat uren rijden. Je gaat de Hoge Atlas in, rijdt over de Tizi-n-Tirghist-Pas (op 2600 meter hoogte). Het is belangrijk rekening te houden met prachtige uitzichten op onherbergzame bergtoppen en over groene valleien. Door haar geïsoleerde ligging vind je in deze regio de meest traditionele en pittoreske Berber dorpjes van het Atlas Gebergte.

Aït Bougmez (2)

Wandelen in de Atlas

De beste manier om de vallei te verkennen is te voet, er zijn prachtige wandeltochten te maken. We waarschuwen je om nooit zonder gids op pad te gaan. Houd een rustig tempo aan en je zal voortdurend verrast worden terwijl je langs de dorpjes en stadjes loopt waar men nog leeft zoals men hier al eeuwen leefde, onaangetast door de moderne wereld.

Aït Bougmez

Jebel M’goun

De vallei ligt bij de berg Jebel M’goun. Jebel betekent berg. M’goun is  één van de hoogste pieken van het Atlasgebergte en is 4071 meter hoog. De uitzichten over de vallei zij adembenemend en het is een plezier de vallei met haar dorpjes te ontdekken.

Mgoun

Contact

Wil je Aït Bougmez bezoeken of meer weten over Marokko’s prachtige landschappen en valleien? Neem dan contact met ons op.

Meer lezen?
Dit zijn de zes mooiste watervallen van Marokko
Wat zijn de beste bezienswaardigheden in Fez?
De saffraanvallei kleurt paars in oktober.

 


Bronvermelding:

wikipedia

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit