Merzouga en de zandduinen van Erg Chebbi

Eén van de populairste activiteiten voor toeristen in Marokko is een rit op een dromedaris rond zonsondergang in de woestijn (wist je trouwens dat er in Marokko geen kamelen zijn?). Wie aan Marokko denkt, denkt vaak meteen aan de Sahara woestijn, één van de mooiste woestijnen ter wereld. De Erg Chebbi woestijn bij Merzouga is, met haar hoge goudgele zandduinen, is misschien wel de bekendste bestemming.

 

Merzouga

Merzouga is een dorpje aan de rand van de zandduinen van Erg Chebbi. Het dorpje is niet groot en hiervandaan kan je de Erg Chebbi woestijn heel goed verkennen. De Erg Chebbi Woestijn is de meest populaire plek om de Marokkaanse Sahara te ontdekken. Dat is ook niet verwonderlijk. Merzouga is relatief makkelijk te bereiken en de zandduinen zijn hier het hoogst, wel tot 150 meter hoog.

Bovendien bieden de hotels en auberges die hier aan de rand van de woestijn liggen, de mogelijkheid om vanuit een comfort locatie de zandduinen te verkennen.

Zandduinen bij Merzouga

Zonsondergang

Het mooist is om rond zonsondergang een tocht per dromedaris te maken de woestijn in en daar in een tent te overnachten.

De ervaring, of beter gezegd: de beleving, van en nacht in de woestijn is ongekend en eigenlijk ook lastig te omschrijven. De sterrenhemel is zoals we hem hier in Nederland nooit kunnen ervaren. Zo helder, zo dichtbij. Er zijn geen andere lichten (behalve van je kampvuur) en geen andere omgevingsgeluiden dan die van jezelf en van de rustende dromedarissen verderop. Deze stilte is voor ons ongekend.

Zonsondergang Erg Chebbi Sahara

 

6 tips om de Erg Chebbi woestijn te verkennen

Er zijn verschillende manieren om de Erg Chebbi woestijn te verkennen en te beleven, ik geef hieronder 6 tips:

  1. Per dromedaris een tocht de zandduinen in (dit is vooral erg mooi rond zonsondergang)
  2. Een overnachting in een bedoeïenentent, met ’s avonds een maaltijd bij het kampvuur en een sterrenhemel zoals je die nog niet eerder hebt gezien
  3. Op een quad rijden door de duinen.
  4. In een 4×4 drive door de Erg Chebbi rijden.
  5. Snowboarden over het zand van de duinen
  6. Een wandeling door de zandduinen onder begeleiding van een gids

Rondreis door woestijn

Rondreis door Marokko

Merzouga is vanuit Marrakech (600 kilometer) en Fes (470 kilometer) met een bus te bereiken. Je kunt in Merzouga een tocht door de woestijn op een dromedaris of in een jeep boeken. Ook kun je in de woestijn in een tent overnachten. Het is prima te combineren met een rondreis, bijvoorbeeld van Fès naar Marrakech. Neem dan contact met ons op, dan helpen we je graag deze reis samen te stellen.

 

Meer lezen?
De Marokkaanse Sahara, een zee van zand
M’Hamid en de zandduinen van Erg Chigaga
De voordelen van een kleinschalige reisorganisatie

 

 

 

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit