Marlucia Travel ondertekent Tourism Plastic Pledge

Marlucia Travel heeft op donderdag 26 september 2019 de International Tourism Plastic Pledge ondertekend. Dit deden we, op initiatief van MVO Nederland, samen met 100 bedrijven en organisaties uit de toerismesector.

Tourisme Plastic Pledge

Marlucia Travel spreekt hiermee het voornemen uit om zich gezamenlijk in te willen zetten voor het verminderen van plasticvervuiling op vakantiebestemmingen, in ons geval natuurlijk Marokko.

Jaarlijks belandt ruim acht miljoen ton plastic in de zee. Men schat dat er in 2050 meer plastic dan vis in de zee zit. Helaas draagt de toerismesector hier ook aan bij. Denk bijvoorbeeld aan de flesjes, rietjes en tasjes die toeristen gebruiken. Uit onderzoek blijkt dat hotelkamerbezoekers veel meer plasticafval genereren dan een normaal huishouden in dezelfde regio.

Plastic in Marokko

Marlucia Travel maakt zich daarover natuurlijk ook erg veel zorgen. Gelukkig is en in Marokko als sinds november 2015 verboden om plastic tassen te gebruiken of te verkopen en de autoriteiten hebben begin 2019 aangegeven hier nog strenger op te gaan controleren. Wij zien de afgelopen jaren al welk positieve effect dit heeft gehad op de natuur en omgeving in Marokko, maar het kan natuurlijk altijd beter.

Tourisme Plastic Pledge: noodzaak om samen te werken

De ondertekenaars van de International Tourism Plastic Pledge erkennen de urgentie en de noodzaak om samen te werken aan minder plasticvervuiling. Gezamenlijk vertegenwoordigen ze zo’n 180.000 medewerkers en 50 miljoen vakantiegangers. De komende maanden werken ze een concreet plan uit om plasticgebruik op bestemmingen wereldwijd te reduceren en plasticvervuiling te voorkomen. Dit gebeurt in samenwerking met de UNWTO (World Tourism Organization), de UN Environment en de Ellen MacArthur Foundation.

MVO-Nederland

“Toerisme is een van de grootste sectoren ter wereld. Daardoor draagt de sector een grote verantwoordelijkheid én heeft het de potentie om een verschil te maken. We zijn enorm trots dat we deze 100 bedrijven in de toeristische sector hebben kunnen samenbrengen om verdere stappen te zetten. Met zo’n samenwerking kunnen we het verschil maken in de overgang naar een circulaire, nieuwe economie.”  Aldus Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland.

Bekijk hier de lijst ondertekenaars van de Tourism Plastic Pledge. Meer informatie hierover is te vinden op www.tourismplasticpledge.com

Duurzaam en bewust op reis

Als kleinschalige reisorganisatie gelooft Marlucia Travel in het belang van op een duurzame en verantwoordelijk manier door de wereld te reizen. Wij regelen alles zelf, van hotel tot vervoerder. Dat houdt in dat we zelden werken met tussenpersonen en dat we zo zeker weten dat onze partners een eerlijke prijs krijgen voor hun diensten.

We vinden daarnaast ontmoeting en respect erg belangrijk. Verdiep je vooraf in de bestemming die je gaat bezoeken en leer over de lokale gebruiken, tradities en sociale omgangsvormen. Dit is een goede manier om de lokale bevolking te begrijpen en gevoel en plezier vooraf te ontwikkelen voor je aankoend avontuur.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit