Stedentrip Fez

5 daagse stedentrip Fez

Prijs: vanaf € 299,- p.p.

gebaseerd op 2 personen.

Fez is één van de indrukwekkendste steden van Marokko en het Midden-Oosten bovendien is het de oudste van de vier koningssteden. Wanneer je de oude medina ingaat, is het werkelijk alsof je in een andere tijd en wereld stapt. In de smalle, oude straatjes vind je een wereld van prachtige paleizen, oude moskeeën, mysterieuze riads en oude ambachten. Op het eerste gezicht weet je vaak niet wat er zich achter een ogenschijnlijk eenvoudige deur bevindt. Een stedenstip Fez is daarom een uniek uitstapje die je niet snel zal vergeten.

Het is mogelijk om tijdens deze stedentrip een bezoek te brengen aan het charismatische Meknes, ook wel het “Versailles van Marokko” genoemd. Een stad voor paleizen, moskeeën en natuurlijk de mooiste poort van Marokko: Bab Mansour. Meer informatie over deze excursie vindt u verderop.

 

Het programma

Dag 1

Aankomst op vliegveld Fez. De vluchttijd vanaf Nederland bedraagt ongeveer 3,5 uur. Het tijdsverschil is (meestal) 1 uur vroeger dan in Nederland.

 

Dag 2

Deze dag is vrij te besteden. Je kan bijvoorbeeld de oude medina van Fez gaan ontdekken. Durf je zelf te (ver)dwalen door de oude steegjes? Of ga je liever onder begeleiding van een officiële gids?
De oude medina bestaat eigenlijk uit twee delen, namelijk Fez El Bali en Fez Jdid. Vergeet ook zeker niet door de Joodse wijk te lopen (tip: hier vind je allerlei tweedehands winkels).

Het leven in de oude medina gaat nog grotendeels zoals het de afgelopen eeuwen is gegaan. De producten worden op ambachtelijke wijze vervaardigd, denk bijvoorbeeld aan de bekende leerlooierijen, waar de huiden in grote verfbaden worden gewassen om hun mooie kleur te krijgen. Of de wolververs en de meubelakkers enzovoort. We geven hier nog meer tips wat je kan doen in Fez.

 

Dag 3

U kunt ervoor kiezen op deze dag de oude medina verder te verkennen. Of misschien wilt u wel een uitstapje maken buiten de stad. Er zijn diverse mogelijkheden.
Boek bijvoorbeeld een aanvullende excursie naar de mooie koningsstad Meknes. Dit is de stad van de machtige Alaouiten-sultan Moulay Ismaïl. Hij had een groot gevoel voor grandeur en liet daarom een stad vol paleizen bouwen.

In de buurt van Meknes liggen de ruïnes van de oude Romeinse stad Volubilis, ze zijn prachtige en zeker een bezoek waard. Daarna gaat u naar het heilige pelgrimsoord Moulay Idriss dat daar in de buurt ligt. Deze plaats is gesticht door en vernoemd naar de Marokkaanse ‘vader des vaderlands’, Moulay Idriss de Eerste (de stichter van de eerste Marokkaanse dynastie). Aan het eind van de dag reis je weer terug naar Fez.

 

Dag 4

Misschien wilt u deze dag wel de nieuwe stad verkennen, Ville Nouvelle met haar brede boulaverds en moderne is leuk om over te flaneren en te shoppen. Natuurlijk kan je ook een hammambezoek boeken, dit is werkelijke een zeer ontspannende Marokkaanse badgelegenheid. Of wat dacht u van een kookworkshop, waar u meer za leren over de heerlijke Marokkaanse keuken.

 

Dag 5

Doormiddel van een transfer wordt je naar het vliegveld van Fez gebracht.

Het is natuurlijk ook mogelijk om je reis uit te breiden. Misschien heb je zin om een paar dagen naar Marrakech te gaan? Naar de woestijn of het blauwe stadje Chefchaouen te zien? Overweeg dag enkele dagen extra te boeken. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Prijs

vanaf € 249,- p.p., gebaseerd op 2 personen

Inclusief
– Transfers van en naar luchthaven Fez
– Vervoer per taxi of minibus met chauffeur van Fez naar Volubilis, Moulay Idriss en Meknes
– Verblijf in een hotel in Fez, obv logies en ontbijt.
– Beschrijving van de leukste bezienswaardigheden van Fez en Meknes.
Op al onze reizen zijn onze reisvoorwaarden van toepassing.

Niet inbegrepen

Vlucht deelnemers, boekingskosten € 20,- alle drankjes, lunches en diners, reisverzekering, fooien, entrees bezienswaardigheden, facultatieve activiteiten en overige excursies.

Optioneel bij te boeken:
– Dagexcusrie naar Meknes, Volubilus en Mulay Idriss: € 75,- p.p.
– Optionele activiteit: Kookworkshop: € 45,- pp
– Optionele activiteit: Bezoek aan Hammam € 25,- pp

Vliegtickets
De kosten van de vlucht zijn niet bij de prijs inbegrepen. Er gaat twee keer per week een rechtstreekse vlucht met Ryanair vanaf Eindhoven naar Fez. Dit geldt ook vanaf Weeze (Duitsland). Je kan ook met Transavia of Royal Air Maroc vliegen op Casablanca en vandaar naar Fez gaan per transfer of trein. De kosten van deze transfer zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Wil je liever dat wij de vlucht voor je boeken? Dat is geen probleem, we vragen dan er € 25,- extra boekingskosten voor.

Vragen?
Heb je nog vragen over deze stedentrip Fez, of wil je meer weten over Fez of Marokko? Stuur dan een bericht met jouw vraag, je naam en telefoonnummer en wij nemen dan contact met jou op.