5 tips voor de verantwoordelijke reiziger

Zoals je misschien al weet is 2017 door de Verenigde Naties uitgeroepen als Internationaal jaar van Duurzaam Toerisme. Wij zijn daar heel blij mee, als kleinschalige reisorganisatie gelooft Marlucia Travel we in het belang van op een duurzame en verantwoordelijk manier door de wereld te reizen.

 

De voor- en nadelen van toerisme

Aan toerisme in het algemeen zitten zowel voor- als nadelen, met name in onderontwikkelde gebieden. Het is daarom voor zowel de reisorganisatie als de reiziger belangrijk hier bewust mee om te gaan. Toerisme kan zorgen voor meer welvaart en werkgelegenheid en inkomsten opbrengt is duidelijk, maar hoe zorg je ervoor dat er geen ongelijkheid ontstaat en de welvaartsgroei alleen beschikbaar is voor een kleine groep mensen? Daarnaast kan toerisme een grote invloed hebben op het landschap en het milieu er kunnen immers situaties ontstaan waar (te)veel mensen op dezelfde plaats komen, vaak ook op hetzelfde moment. De omgeving kan hier direct negatieve gevolgen aan ondervinden.

toerisme

5 tips voor de verantwoordelijke reiziger

Deze week heeft het World Tourism Organization (UNWTO) van de VN een mooi statement gepubliceerd waarin zij 5 tips geven aan reizigers die bewust en duurzaam willen reizen, omdat we het een prachtige document vinden en er helemaal achter staan geven we hieronder een korte samenvatting van de tips:

  • Ga respectvol met je gastheer en ons gemeenschappelijk erfgoed om

Verdiep je vooraf in de bestemming die e gaat bezoeken en leer over de lokale gebruiken, tradities en sociale omgangsvormen. Dit is een goede manier om de lokale bevolking te begrijpen en gevoel en plezier vooraf te ontwikkelen voor je aankoend avontuur.

  • Bescherm onze planeet

Verminder je ecologische voetafdruk door al beschermer op te treden van natuurlije bronnen.

  • Ondersteun de lokale economie

Koop producten die lokaal geproduceerd of (ambachtelijk) gemaakt zijn. Betaal een eerlijke prijs aan lokale verkopers en ambachtslieden.

  • Wees een goed geïnformeerde reiziger

Neem de juiste gezondheids- en veiligheidsvoorzorgsmaatregelen voordat je op ries gaat. Kies voor reisorganisaties die milieu en duurzaamheid en lokale projecten in hun programma hebben staan.

  • Wees een respectvolle reiziger

Houd je aan de lokale wetten en regelgeving en respecteer ten alle tijden de rechten van de mens. Bescherm kinderen tegen uitbuiting en misbruik.

kleinschalig toerisme

Toerisme wordt voor iedereen plezierig

Wanneer je gebruikt maakt van de handige tips, zullen de reizen die je maakt niet alleen voor jou plezierig en bevredigend zijn, maar ook voor de mensen die je onderweg ontmoet en de plaatsen die je bezoekt.

Deze tips voor de bewuste reizigers zijn ontwikkeld door World Committee on Tourism Ethics. Ze zijn gebaseerd warden van UNWTO Global Code of Ethics for Tourism. Dit is slechte een korte samenvatting, voor het originele document en uitgebreide uitleg ga dan naar “Tips for a reponsible traveler #travelenjoyrespect“.

.uwto

Betekenisvolle ontmoetingen

Marlucia Travel gelooft dat reisorganisaties mede verantwoordelijk zijn om hier bewust mee om te gaan. Allereerst geloven wij in een ontmoeting met het land en haar bevolking. Onze missie is niet voor niets om volkeren en culturen met elkaar in verbinding te brengen. Voor onze reizigers, gasten in het prachtige land Marokko, willen we zorgen voor verrassende ervaringen door het creëren van betekenisvolle ontmoetingen met de lokale bevolking.

Concreet doen we dit door te werken met lokale ondernemers. Wij boeken onze producten rechtstreeks bij de uitvoerders, we maken dus geen gebruik van reisagenten. We kunnen er op deze manier voor zorgen dat de mensen met wie we werken een eerlijke prijs krijgen voor het product dat ze leveren. Of dit een kleinschalig hotel is,  een gids die voor u een mooie wandeling bezorgt of de chauffeur die u rondrijdt door het mooie land?

 

Contact

We zijn niet voor niets lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). Wij zijn reisspecialist voor Marokko en  beschikken over enorm veel kennis over het land. Daarnaast voelen we een grote betrokkenheid bij Marokko. We zijn daarom in staat prachtige en bijzondere rondreizen voor u samen te stellen. Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op.

Meer lezen?

De voordelen van een kleinschalige reisorganisatie

De Schaapsherder

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit