Wat in te pakken voor een woestijntocht

De Marokkaanse Sahara is een magisch landschap en is altijd goed voor een unieke belevenis of avontuur. We geven hier een aantal praktische tips voor degenen die de Sahara gaan bezoeken, maar niet weten wat ze moeten inpakken voor een woestijntocht.

De Marokkaanse Sahara is één van de beste plekken om deze grootste woestijn ter wereld te bezoeken. De meest bekende plekken zijn: de zandduinen van Erg Chebbi bij Merzouga en Erg Chigaga bij M’Hamid.

10 tips Wat je moet inpakken voor een woestijntocht

Er zijn een paar essentiële zaken die je niet moet vergeten wanneer je klaarstaat om op je woestijnavontuur te vertrekken.

per dromedaris door sahara
  • Een rugzak is in principe voldoende om alles in meet te nemen wat je nodig hebt op je woestijntocht.
  • In de zomer kan je wat lichtere kleding dragen. We adviseren je wel altijd goed te bedekken tegen de zon. In de winter adviseren we je om warme kleding mee te nemen, omdat het erg koud kan worden.
  • Vergeet echt niet jezelf in te smeren met zonnebrand en deze natuurlijk ook mee te nemen.
  • Draag onderweg een sjaal of pet. Je hoofd heeft bescherming nodig tegen de zon. Vraag desnoods aan je begeleiders om voor te doen hoe je de sjaal het beste kan dragen.
  • Draag comfortabele jeans of een andere broek om er zeker van te zijn dat je benen beschermd zijn tegen de ruige vacht van de dromedaris.
10 daagse gezinsreis Marokko
  • Goede schoenen zijn erg Het is belangrijk dat ze goed zitten en niet van je voeten kunnen glijden wanneer je op de rug van de dromedaris zit (dus geen instappers en slippers). Denk bijvoorbeeld aan wandelschoenen, sneakers of sportsandalen.
  • Je fotocamera, want je gaat prachtige landschappen zien en genieten van een mooie zonsondergang en -opgang. Let wel op het zand. Bescherm je camara goed en wanneer het waait (en er dus veel zand rondgaat) is het beter om de camera niet tevoorschijn te halen. Daarom is het ook goed om spullen mee te nemen waarmee je je camera en lens kan schoenmaken.
  • Zorg dat je altijd een fles water in je buurt hebt. Drink in Marokko nooit water uit de kraan, maar koop een fles mineraalwater.
  • Een kleine EHBO-tasje, met medicijnen tegen verstopping, diarree en hoofdpijn. Het kan zijn dat je de invloed van de zon na een tijdje gaat voelen. Zorg dat je genoeg drinkt.
  • Mijn persoonlijke tip: natte doekjes. Ik neem altijd natte doekjes mee as ik op reis ben. Van die make-up remover doekjes of babydoekjes. Ze zijn ideaal. Je kan ze gebruiken om jezelf op te frissen, te wassen of iets schoon te maken. Desinfecterende handcrème is trouwens ook handig om mee te nemen.

Het is niet nodig om matrasjes of slaapzakken meet te nemen. Die worden verzorgd door de reisbegeleiding. Sommige mensen vinden het fijn hun eigen kussensloop of laken  mee te nemen, maar realiseer je dat je niet teveel spullen meeneemt, alles moet door de dromedaris worden gedragen.

kameel versus dromedaris

Contact

Nu weet je wat je moet inpakken voor een woestijntocht. Heb je al zin om te gaan? Zou jij een woestijntocht door de mooie woestijnen van Marokko willen maken? Dit is vaak goed te combineren met een stedentrip naar Marrakech of een rondreis van Fès naar Marrakech. Neem dan contact met ons op, dan helpen we je graag deze reis samen te stellen.

hoe overleef ik een hete zomer in Marokko

Meer lezen?
De Marokaanse Sahara, een zee van zand
M’Hamid en het afgelegen Erg Chigaga
7 blauwe tips voor Marokko

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit